Naša umetnost prvo počinje od pažljivog odabira raži sa raženih polja iz donje Austrije. Mi znamo koje je poreklo svakog zrna naše raži. Tu čistu i prirodnu raž u brasno, najkvalitetnije koje postoji, pretvara mali porodični mlin sa dugom tradicijom mlinarstva.
Title Image

O nama

Roggenart na nemačkom jeziku znači umetnost raži

Naši hlebovi predstavljaju u pravom smislu te reči pekarsku umetnost.

Naša umetnost prvo počinje od pažljivog odabira raži sa raženih polja iz donje Austrije. Mi znamo koje je poreklo svakog zrna naše raži. Tu čistu i prirodnu raž u brasno, najkvalitetnije koje postoji, pretvara mali porodični mlin sa dugom tradicijom mlinarstva.

Recepture, tj. zamesi za naše hlebove takođe potiču iz Austrije po tradicionalnim vekovnim recepturama i zahtevaju posebnu pažnju i obuku pri pravljenu. Mi sami kiselimo testo što je starinski najprirodniji način za zamenu za kvasac. Kiselo testo daje poseban ukus prirode našim hlebovima i čini ih zdravijim i dugotrajnijim.

Roggenart hlebovi nemaju nikakve emulgatore, aditive ili hemikalije.

Svi sastojci su jedinstveni i prirodni kao hlebovi pre nastanka moderne prehrambene tehnologije za masovnu proizvodnju.

Način pečenja takođe zahteva posebnu pažnju i promene tokom pečenja i tako nastaje čuvena, izuzetno hrskava, roggenart korica. Svaki komad našeg hleba je ručni rad i u sebi nosi umetnost, strast i posvećenost vrhunskom kvalitetu.

o-nama
o-nama
o-nama
o-nama
o-nama
Otkrijte više o našim proizvodima